top of page

Kultura Kiruna är tillbaka 5–24 november!

I år sträcker sig kulturfestivalen över 20 dagar och bjuder på ett unikt program som väver samman idrott, musik, mat och kultur i en festival för alla sinnen.



”Vi lovar att återigen sätta färg på november med en av Sveriges häftigaste kulturfestivaler”, säger Björn Pettersson-Thuuri, projektledare för Kultura Kiruna.


Programmet släpps löpande under hösten men redan nu är det klart att Kultura Kirunas egna produktioner Norrbotten Berättar och Kulturvandringen kommer tillbaka, likaså Svenska Fjällpremiären som arrangeras i samarbete med Höjdmeter.


”Vinkeln på festivalen är unik med sin kombination av kultur, friluftsliv och föreningslivet som folkrörelse. Vi har haft ett fokus på starka lokala kulturbärare och responsen på konceptet har varit otroligt fin.”


För att locka besökare från hela Norrbotten och i förlängningen också från Barentsregionen samarbetar Kultura Kiruna med besöksnäringen.  


”Turistsäsongen i Kiruna har tidigare dragit i gång i början av december. Nu skapar vi ett perfekt tillfälle att besöka staden i november under Kultura Kiruna, då vi inviger vintern och visar upp det bästa vi har”, avslutar Björn Pettersson-Thuuri.

 

Arrangör för Kultura Kiruna är Kiruna växer ekonomisk förening som engagerar företag, kommun, föreningsliv och kultur för att göra Kiruna till en av Sveriges mest attraktiva kommuner att verka, bo och arbeta i.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page